Nieuws van en óver 5a

Privacyreglement: Met ingang van 25 mei 2018 is het belangrijk om te voldoen aan de nieuwe privacywetgeving. Het privacyreglement van 5a Helma van de Rakt is te vinden onder aan de pagina onder “disclaimer”. http://5a-kindercoach.nl/disclaimer/
Ik ga met alle gegevens die ik krijg heel zorgvuldig om, want ik vind vanuit de basis veiligheid heel belangrijk. Als je je ergens niet veilig voelt, gaat er niets gebeuren. De basisbehoefte van een mens is namelijk “ben ik veilig”.

29 juni: Wat een succes was Modderdag weer dit jaar! Heerlijk aangemodderd, moddersoep gemaakt, modder gegooid, moddertaarten gemaakt, modder gegleden. Fantastisch vies (als echte Moddermonsters) en voldaan gingen veel kinderen en opvoeders naar huis.  http://www.bd.nl/landerd/video-lekker-vies-worden-op-modderdag~afa5acfb/ Mij zie je op de achtergrond van de paal afspringen. 🙂

https://www.ivn.nl/provincie/noord-brabant/nieuws/modderdag-2017-in-de-maashorst

9 mei: De afsluiting van een traject met een volwassene: “Helma, ik wil écht benadrukken dat ik jou heel bijzonder vind. Ik ben bij meerdere psychologen en hulpverleners geweest door de jaren heen. Nooit heb ik bij iemand de verbinding en veiligheid gevoeld zoals bij jou. Daarvoor wil ik je zó bedanken! Wat heb ik veel bij jou kunnen doen.” Ik was ontroerd… Geraakt, wat ontzettend fijn… Hartverwarmend! Dank je wel! <3 (dan vinden we allebei bijna jammer dat het “klaar” is…)

6 en 7 februari: de 1e cursus van 2017; Kind en familielot, het gedrag begrijpen vanuit systemisch perspectief. 2 intensieve dagen over positie in je eigen systeem (gezin) en de gevolgen.

Januari 2017: Het mooiste compliment ontvangen…
“Helma, het Bosavontuur! noem ik: “Voedsel voor de ziel”

December 2016: Prachtig interview op de website van Schaijk een Werelddorp: https://www.schaijkeenwerelddorp.nl/over-schaijk/schoikse-minse/item/2999-helma-van-de-rakt

In september start natúúrlijk ook weer Sjors Sportief… Doe jij ook mee?

13 september: Kennismaker bij de bibliotheek in Schaijk. Van 20.00 – 21.30 uur mag ik vertellen over de Maashorst, oude en nieuwe verhalen. Hoe bijzonder is onze Maashorst… Zie ik je dan?

31 juli: De Maashorstfair! Wat een heerlijke dag was dat. Elkaar ontmoet, gekleurd, gefröbeld, gepraat over de Maashorst School, prachtig weer was het, in goed gezelschap. http://www.maashorstfair.nl

29 juni: Nationale Modderdag! Samen met de buurtsportcoaches van Landerd Sportzo, nodig ik je van harte uit om een Modderfestijn te bouwen met ons. Ik vertrek om 15.00 uur vanaf het einde van de St. Annastraat in Schaijk. Dit is een gratis activiteit, iedereen is van harte welkom! http://www.modderdag.nl/waarom 

29 juni: Voor de 1e keer het “vragenuurtje over opvoeden” bij de Bibliotheek in Schaijk van 13.30 – 14.30 uur.

5 juni 2016: Kom je een “juichposter” maken bij me om de kinderen aan te moedigen bij de Junior Breakout Run? https://www.facebook.com/events/992320474220853/?acontext=%7B%22ref%22%3A98%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D

Mei 2016: http://www.schaijkeenwerelddorp.nl/bedrijvigheid/product-van-de-maand/item/2771-maatwerk

Mei 2016: Een ouder zegt: “Dit wil ik echt dat je weet. We zijn zo dankbaar dat we jou hebben ontmoet! We hebben onze zoon weer zien lachen sinds lange tijd, en hij praat ook weer. We snappen dat dit het begin is, maar wat zijn we blij dat we zo snel bij je terecht konden. We vinden het zo fijn dat jij een situatie kunt ‘omdenken’, dat helpt ons enorm.”

April 2016: In de uitgave van de “Meer Maashorst” krant staat een groot artikel, zelfs met meerdere foto’s, over een Bosavontuur! Ook staat daar het verslag bij van een jonge avonturier. Zij en ik: Apetrots!

23 maart 2016: Weer een mijlpaal… De 1e Zakmesdiploma’s zijn vanmiddag uitgereikt aan de 1e lichting trotse 5 trainees! “Nog nooit heeft onze zoon zich zo verheugd om ergens naar toe te gaan. Hij voelt zich veilig bij jou en in het bos. Bedankt en lieve groet van een moeder”. Ik voel me trots en vereerd 🙂

1 maart 2016: Wat een eer… Op ‘complimentendag’ word ik: Ondernemer van de maand maart van ‘Schaijk een Werelddorp’. http://www.schaijkeenwerelddorp.nl/index.php/bedrijvigheid/ondernemer-van-de-maand

Februari 2016: “Iedere week wil onze dochter zo graag naar jou toe! Een dag voor we komen, is ze al helemaal blij, en kijkt ze weer uit naar een spelletje doen bij jou. Zelfs haar oma viel het op dat ze aan het veranderen is, ze is rustiger, en blijer, ze zit beter in haar vel!”

Februari 2016: “Ambassadeur van de Maashorst”, de cursus is begonnen. Heerlijk om meer te leren over het prachtige natuurgebied waar ik zo graag en veel kom.

23 januari 2016: de 1e trainingsdag van dit jaar: “Doe eens gek”, over methodieken/technieken die toe te passen zijn tijdens Bosavonturen!

Op een Kerstkaart stond: Door mijn gesprekken met jou en onze wandelingen kan ik mijn hoofd op orde krijgen, en leer ik om situaties anders te bekijken, dat is fijn.

Ik kreeg een berichtje: “Dank je wel Helma, ons gesprek heeft me goed gedaan. Dank je wel dat je er voor me bent! Ik ben blij dat ik jou heb leren kennen”.

7-12-2015:

Vandaag ga ik beginnen aan het uitwerken van een aantal workshops die gaan starten in 2016:

  • Fotograferen in de Maashorst op jouw manier (in de Maashorst natúúrlijk)
  • Buiten met beesten. We gaan kijken naar kippen, en geitjes, en honden en katten (wat kunnen we daar van leren?)
  • Zakmesdiploma! (kun jij verantwoordelijk omgaan met verantwoordelijkheid die je krijgt?) Vanaf 9 jaar in een klein groepje leren.

Bij de workshops zal de focus liggen op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zelfkennis en (her)ontdekken van eigen kwaliteiten, zodat kinderen ‘steviger’ op eigen benen komen staan.

3-12-2015:

Deze maand een speciale aanbieding: een BosavonturenPas voor 2016.
5x op Bosavontuur! met mij, en de 6e krijg je er gratis bij.
Voor 25 euro kun je een BosavonturenPas in je bezit krijgen, stuur me een mail en ik vertel je hoe.

18 november was een scholingsdag voor mij:

“Voeding en Hormonen”; over de ‘kracht’ van voeding. Een dag waarin ik veel geleerd heb. Onder andere dat voeding enorm wordt onderschat als ‘medicijn’. Bij veel klachten kan een ander voedingspatroon enorm veel verschil maken, zodat je ‘een ander mens’ wordt… zonder medicijn te gebruiken. Super! Wil je meer weten? Neem gerust contact met me op, ik beantwoord graag je vraag.