We zijn samen onderweg.
We groeien samen.

Activiteiten

Bosavontuur! 

Eigenlijk weet níemand wát er precies gaat gebeuren tijdens een Bosavontuur! in de Magische Maashorst… Er zijn al zoveel geheimzinnige dingen gebeurt door de eeuwen heen. Iedere keer biedt een nieuw avontuur verrassingen.

Natuurlijk groeien gaat vanzelf in het bos. Terwijl we paddenstoelen spotten, of verschillende soorten keutels vinden. Misschien terwijl we samen een zware tak sjouwen voor de boomhut.

Natuurlijk groeien betekent ook dat we elkaar beter leren kennen terwijl we op Bosavontuur! zijn. Terwijl we ontdekken dat het soms lastig is om een besluit te nemen samen, wat voor iedereen goed voelt. We oefenen namelijk samen dingen in een klein groepje die we misschien eigenlijk niet durven of best lastig vinden… maar het toch doen!

Op een Natuurlijke manier groeien we en ontwikkelen we samen mét elkaar kwaliteiten en sociale vaardigheden. Dat vind ik het mooiste wat er is! Terwijl we gewoon samen op avontuur zijn, hoe heerlijk is dat…

Bosavontuur! is geschikt voor iedereen tussen 5 en 85 jaar en kost 12,50 euro per persoon. Op woensdag van 15.00 tot 17.00 uur gaan we op pad, met maximaal 5 deelnemers. Een avonturier gaat altijd zorgvuldig uitgerust op pad. Daarmee bedoel ik geschikte kleding en schoenen of laarzen of waterschoenen? Enne… daar horen natuurlijk ook drinken en fruit bij. Misschien nog een tas voor ‘vindsels’ van onderweg of een ‘verderkijker’ of een kompas?

Op Facebook is de volgende datum en een verslag van afgelopen keer te vinden. https://www.facebook.com/5ahelmavanderakt

Ga je mee op woensdag 8 december? Stuur dan een berichtje naar: praktijk@5ahelmavanderakt.nl of: 06-36114581

We starten dan op deze locatie: https://goo.gl/maps/P4AMLvZfmd2fcYMt5

Het parkeerterrein van Staatsbosbeheer, vlakbij knooppunt Paalgraven

KnutselKunst… 

Cindy kan heel goed knutselen, en ik vind dat ook heel leuk. Daarom bieden we graag KnutselKunst aan! Ik heb altijd wel goede ideeën, net als Cindy… Maar dan?… Cindy weet heel veel van materialen, dat is de reden dat ik iedere keer van haar Natuurlijk leer. Omdat je van elkaar inspireren zo heerlijk kunt groeien. Vanzelfsprekend beginnen we iedere keer met een heerlijk kopje thee of ranja mét een koekje erbij.

Tijdens KnutselKunst maken gebeurt van alles, je ontdekt bijvoorbeeld waar je heel goed in bent, wat je eerder nog niet wist… Of dat je eigenlijk heel creatief bent, of graag samenwerkt.

Kwaliteiten worden ontdekt en geoefend. Ook lastige kwaliteiten oefen je terwijl je aan het knutselen bent: je geduld oefenen bijvoorbeeld terwijl je aan het wachten bent tot de lijm droog is. Zelfs als je leuke dingen doet samen, kun je leren! Dat heet Natuurlijk groeien, dat vind ik het mooiste wat er is. We zorgen iedere keer dat er voldoende natuurlijke materialen zijn om mee te werken.

Wil je graag een keer KnutselKunst ontdekken? Dat kan!

Op woensdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur op de Dijkstraat 13a in Nistelrode. De kosten zijn 15,00 euro per persoon. Maximaal 6 aanmeldingen.

Data om in je agenda te zetten:

We beginnen op woensdag 6 oktober met SprokkelKunst, misschien ken je dit al? https://www.facebook.com/events/6729300870417223

Op 15 december gaan we KerstKunst maken

Op 19 januari SchrijfKunsten (oeoeoeoe daar is Cindy zo goed in!)

Op 16 februari StenenKunst

Stuur een berichtje naar: praktijk@5ahelmavanderakt.nl of naar: 06-36114581.

Wat komt altijd aan bod tijdens alle activiteiten:

  • Kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen, Natuurlijk groeien
  • Maashorst geschiedenis
  • Natuur, omgaan met de natuur, je eigen natuur, en de natuur van de ander.

Feestje of Speciale gelegenheid?

Beide activiteiten zijn mogelijk om op andere data te organiseren. In overleg kunnen we zomaar een heel bijzonder Bosavontuur! of KnutselKunst feestje bouwen samen. Neem je contact met me op? Tel.nr. 06-36114581 of via mail: praktijk@5ahelmavanderakt.nl

Overleg tijdens KnutselKunst

© Copyright - 5A Helma van de Rakt