Bosavontuur! of SprokkelKunst?

Bosavontuur! op woensdag… van 15.00 – 17.00 uur

Weet je wat het mooiste is van het Bosavontuur!…? Eigenlijk weet níemand wát er precies gaat gebeuren tijdens een avontuur in de Magische Maashorst… Er zijn al zoveel geheimzinnige dingen gebeurt door de eeuwen heen. Iedere keer is weer een verrassing.

Misschien leren we elkaar kennen met grappige kaartjes… Of terwijl we in een boomhut lekker fruit eten en wat drinken leren we van elkaar wat slim is om te doen als je wordt gestoken door een wesp als je niets bij je hebt. Dat is leren: ‘voor jezelf zorgen’ en we leren ook nog veel ‘weet’dingen, want iedereen ‘weet’ andere dingen. We oefenen samen dingen in een klein groepje die we misschien eigenlijk niet durven… maar het toch doen! Op Natuurlijke manier leren ván en mét elkaar weerbaarheid en sociale vaardigheden. Dat vind ik het mooiste wat er is! Terwijl we gewoon samen op avontuur zijn, hoe heerlijk is dat…

Bosavontuur! is voor kinderen van 5 tot 85 jaar en kost 12,50 euro per persoon. Van 15.00 tot 17.00 uur gaan we op pad, met maximaal 6 kinderen. Een avonturier gaat altijd zorgvuldig uitgerust op pad. Daarmee bedoel ik geschikte kleding en schoenen of laarzen of waterschoenen? Enne… daar horen natuurlijk ook drinken en fruit bij. Misschien nog een tas voor ‘vindsels’ van onderweg of een ‘verderkijker’ of een kompas? We ontmoeten elkaar op het einde van de St. Annastraat in Schaijk. Kijk op Facebook voor de juiste datum.

Ga je mee? Stuur dan een berichtje naar: praktijk@5ahelmavanderakt.nl of: 06-36114581

SprokkelKunst… op woensdag van 15.00 – 17.00 uur

Cindy kan heel goed knutselen, en ik hou van Natuurlijk leren. Daarom vinden wij allebei SprokkelKunst zo leuk! Ik heb altijd wel goede ideeën, net als Cindy… Maar dan?… Cindy weet heel veel van materialen, zo we genieten er allebei iedere keer van! Omdat elkaar inspireren zo heerlijk werkt voor iedereen. En aan de bosrand kunnen we sprokkelen waar we kunst mee willen maken!

Tijdens SprokkelKunst maken gebeurt van alles, je ontdekt bijvoorbeeld waar je heel goed in bent, wat je nog niet wist… Of dat je eigenlijk heel creatief bent, of graag samenwerkt. Vaardigheden worden geoefend. Of heeeeel moeilijk je geduld oefent terwijl je aan het wachten bent tot de lijm droog is bijvoorbeeld. Zelfs als je leuke dingen doet samen, kun je leren! Dat heet Natuurlijk leren, dat vind ik het mooiste wat er is.

Wil je graag een keer SprokkelKunst maken met ons? Dat kan! Op woensdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur op het einde van de St. Annastraat in Schaijk, aan de bosrand. Kijk op Facebook voor de juiste datum. De kosten zijn 15,00 euro per persoon. Maximaal 10 aanmeldingen.

Stuur een berichtje naar: praktijk@5ahelmavanderakt.nl of naar: 06-36114581.

Tijdens alle activiteiten komen altijd 3 ingrediënten aan bod:

  • Kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen, Natuurlijk leren
  • Maashorst geschiedenis
  • Natuur, omgaan met de natuur, en je eigen natuur

Wat durf jij?

Drukwerk