Frisse Neus wandeling

Goed gezelschap

Frisse Neus wandeling, elke woensdagochtend 9.30 uur

Hoe fijn is het om in de prachtige Maashorst te wandelen, even uit de hectiek van iedere dag.
Even tijd voor jezelf… Elkaar ‘ont’moeten.
Frisse Neus, fris hoofd, frisse blik, heerlijk verfrissend zo’n wandeling in goed gezelschap.

Doordat je in het bos bent, wordt het al snel rustiger van binnen. Je kunt in gesprek gaan met anderen, of even alleen lopen. Soms gaat een gesprek over serieuze onderwerpen, soms juist helemaal niet. Het kan gaan over wat je bezig houdt, of je luistert naar een ander. Het kan zijn dat je hoort hoe andere mensen omgaan met een situatie, of waar andere mensen mee bezig zijn. Soms wordt een hart lekker gelucht en wat later wordt er samen lekker lachen.

https://www.nieuwetijdskind.com/artsen-verklaren-hoe-onze-hersens-tijdens-een-boswandeling-veranderen/

Soms vertel ik wat over het landschap of een stukje geschiedenis. De Maashorst is rijk aan verhalen. Zo heerlijk! Samen een Frisse Neus halen, iedere keer is de samenstelling anders, maar het gezelschap is altijd goed :). Het is een ‘ont’moeting voor volwassenen (in de vakanties lopen soms kinderen mee), variërend in leeftijd van jong volwassen, tot al heel lang volwassen… 😉

Iedere week starten we vanaf een andere plek in de prachtige Maashorst. Op deze manier leren we gaandeweg de Maashorst én elkaar beter kennen. Iedere plek heeft zijn eigen charmes en voorgeschiedenis. Kom gewoon een keertje mee wandelen, dan voel je wat de natuur voor (en het goede gezelschap) voor jou kan doen. Voel dat je welkom bent.

“De langzaamste loper bepaald de pas”, hebben we afgesproken. Na ongeveer een uur of iets langer wandelen is er tijd voor koffie/thee. Deelname aan de wandeling is gratis, de kosten van de consumpties na afloop zijn voor eigen rekening.

Het initiatief van de Frisse Neus wandeling is opgenomen bij: Beter in het groen! Voor meer informatie: http://www.beterinhetgroen.nl/geen-categorie/samen-in-het-groen/

De vertrekpunten zijn iedere maand vanaf een vaste plek, namelijk:

  • 1e woensdag van de maand, vanaf de parkeerplaats bij de Kriekeput in Schaijk/Herpen
  • 2e woensdag, vanaf ‘bij m’n zus’, Maxend 75 in Nistelrode
  • 3e woensdag, vanaf de parkeerplaats van de Jachthut van Vakantiepark Zevenbergen in Heesch
  • 4e woensdag, vanaf ruitersportcentrum de Drie Linden in Zeeland
  • Als er een 5e woensdag is, vanaf het einde van de St. Annastraat in Schaijk